Annyira hamar elszaladnak a pihenéssel töltött napok, hogy úgy érzed, mintha az egész meg sem történt volna?

2019.10.21.

Ugyanolyan stresszesen térsz vissza a vakációról, mint előtte voltál? Íme 6 tuti stratégia, hogy tényleg kihasználd a pihenéssel tölthető napjaidat, és feltöltődve térhess vissza a dolgos hétköznapokba!

  1. Használd ki a kivehető szabadságod!

 

Bármilyen furán is hangzik, például a legtöbb amerikai munkavállaló nem használja fel az összes szabadnapját. Ehelyett abban gondolkoznak, hogy a szabadság tartalékban hagynak jó pár napot, hogy a nagy vakációt majd a jövőben vehessék ki. Na, ezt ne tedd! Jelölj ki magadnak egy-két mini-vakációt, de évente tarts 2 nagyobb szünetet is!

 

  1. Próbáld meg különböző tematika szerint kihasználni a szabadnapjaidat!

 

Az egyik oka annak, hogy hamar elszaladnak a szünnapok lehet például az is, ha beleragadtunk egy bizonyos rutinba, és évről évre a szokásos helyekre megyünk. Az új dolgok felvillanyoznak, ettől lesz igazán izgalmas egy vakáció, hiszen tudjuk, hogy a változatosság gyönyörködtet. Az első napok, mintha örökké tartanának, de aztán ahogy érezzük a szabadidő végének közeledtét, mintha felpörögne az idő. Szóval a nyaralás alatt például ne minden napodat strandolással töltsd, fedezd fel a várost, túrázz, próbáld ki a helyi kulináris különlegességeket. Szerezz maradandó élményeket!

 

  1. Minden évben fedezz fel új helyeket is!

 

Sokan vallják, hogy kétszer ugyanarra a helyre nem mennek nyaralni. Ez egy jó stratégia, ha emlékezetes dolgok megélésére vágyunk. Persze megvan az ismerős helyek kényelme, ott vannak a dolgok, amiket megszerettünk, de még ha visszalátogatunk is egy helyre, akkor is próbáljunk különböző programokat kitalálni, kimaxolva a hely lehetőségeit.

 

  1. Ne fotók készítésével menjen el az idő a nyaralás alatt!

 

Kutatások mutatták ki, hogy a fotózás nem csak eltereli a figyelmet, de ha képek készítésével vagyunk elfoglalva, akkor nem tudjuk a lehető legteljesebben megélni az élményeket. Szóval azzal a mindsettel érdemes nekiindulni a vakáció dokumentálásának, hogy az igazán emlékezetes helyeket, pillanatokat kapjuk lencsevégre, de véletlenül se örökítsünk meg minden pillanatot kényszeresen.

 

  1. Légy jelen, élvezd az élményt!

 

Fontos, hogy éld meg a pillanatot. Szánd magadra ez az időt, próbáld meg teljesen kiélvezni a szünidőt!

 

  1. Tényleg ne dolgozz!

 

Az amerikaiak nagy része nem képes rá, hogy tényleg letegye a lantot. Ennek következtében nem is tudnak igazán kikapcsolni, és a munkahelyi stressztől nem szakadnak el teljesen. Azt pedig be kell látni, hogy ezzel mindenki magának tesz rosszat. Hiszen a szabadság lényege, hogy feltöltődve, motiváltan térjünk vissza a munka világába.

 

Szóval a mostani nyáron tartsd szem előtt ezeket a stratégiákat, hogy ki tudd hozni a maximumot a nyaralás pillanataiból! Kellemes nyaralást!